Iedereen ouder dan 13 jaar kan zich registreren. Ben je jonger dan 13 jaar, dan kun je je aanmelden bij Ministar.
Het agentschap staat open voor alle profielen, zowel voor beginners als voor professionals. Denk eraan: als je een aanvraag doet, betekent dat niet automatisch dat je ingeschreven bent.

Je kunt je registreren door het formulier in te vullen onder ‘Ik registreer me/talent’. Voeg ook 3 zeer recente foto’s toe (max. 2 maanden oud).

Let op de grootte van je foto’s: te zware foto’s (meer dan 1 MB) worden niet verstuurd.

Je ontvangt meteen een bevestiging van je aanvraag. In dit bericht staat dat je binnen 8 werkdagen een antwoord via e-mail zult ontvangen als we interesse in je profiel hebben. Deze termijn van 8 dagen is een indicatie. Soms kan het iets langer duren.

Als je na registratie een bevestiging van je aanvraag hebt ontvangen, moet je ten minste 8 dagen wachten om te weten of wij je graag persoonlijk willen ontmoeten. Denk eraan dat het soms iets langer kan duren. Houd je mailbox en map met ongewenste berichten dus goed in de gaten.

Als je binnen 30 dagen na verzending geen antwoord hebt ontvangen, betekent dit dat je aanvraag helaas niet is aanvaard.

Foto’s moeten recent zijn gemaakt, met een goede (niet noodzakelijk professionele) camera of een goede smartphone.

De foto’s zijn idealiter genomen tegen een lichte achtergrond, altijd in vooraanzicht en op hoogte van het model (geen laag cameraperspectief), zonder accessoires die het gezicht mogelijk verbergen (bril, hoed, pet …) en zonder overdreven make-up.

We hebben horizontale en verticale foto’s nodig.

We aanvaarden alleen foto’s in kleur die niet bewerkt zijn.

Je mag ons ook een videopresentatie sturen via een link.

De maximale grootte van een foto is 1 MB. Bij zwaardere foto’s loop je het risico dat je e-mailsysteem de foto’s niet naar ons kan verzenden.
In dat geval ontvangen wij je aanvraag niet.

Zodra je bij LoonaStar bent ingeschreven, is het belangrijk dat je je dossier up-to-date houdt. We vragen je om het volgende aan ons te bezorgen via e-mail:
– een update om de 6 maanden: 10 recente foto’s (zie hierboven ‘Wat is een goede foto?’ en ‘Hoe zwaar mogen foto’s zijn?’ voor alle details) + je maten
– eventuele fysieke veranderingen (kledingmaat, kapsel, piercings of andere).

Zonder deze informatie loop je mogelijk bepaalde opdrachten mis.
We stellen geen profielen aan klanten voor die niet up-to-date zijn.

Het agentschap behoudt zich het recht voor om het profiel te verwijderen van wie zijn of haar dossier niet om de 6 maanden volledig bijwerkt.

Ben je ingeschreven en is je dossier up-to-date? Perfect!

Dan is het gewoon even wachten tot we een geschikt project voor je hebben. Zodra we een concrete vraag voor je hebben (casting, shoot, opname, pasbeurt …), nemen we contact met je op via sms, e-mail en/of telefoon.
We kunnen je uiteraard geen opdracht garanderen,
maar doen ons uiterste best om je aan onze klanten voor te stellen.

Tenzij je booker specifieke informatie geeft, ga je altijd zo natuurlijk mogelijk naar een casting: geen sieraden, make-up, haargel …

De klant wil jou graag zo natuurlijk mogelijk zien, om een idee te krijgen van hoe ze jou kunnen stylen voor hun specifieke project.

Heb je een casting achter de rug? De klant bekijkt je test en maakt vervolgens een keuze. Als je gekozen wordt, volgt er ongetwijfeld een pasbeurt voor de shoot of een ontmoeting met het team. Daarna ontvang je uiterlijk de dag vóór de opdracht een callsheet met alle belangrijke informatie over de shoot (adres, uurschema, telefoonnummers, parking …).

Na de opdracht willen we graag meer informatie van jou.
Hoe is de shoot verlopen? Hoe laat ben je begonnen? Wanneer was je klaar?
Op basis van deze gegevens kunnen we naar de klant terugkoppelen en een factuur opmaken.

De betaling gebeurt via overschrijving op je bankrekening zodra de klant ons betaald heeft. Meestal is dit zo’n twee maanden na de opdracht. Let wel, de betaling van de opdracht en die van het beeldrecht gebeurt niet op hetzelfde moment. Voor het beeldrecht wachten we tot de datum van publicatie en controleren we of je goed herkenbaar bent, voordat we deze rechten kunnen factureren en jou kunnen betalen.
Als je met een factureringsbedrijf (Smart, Amplo, Merveille …) werkt, zal dat bedrijf jou vergoeden volgens de gemaakte afspraken.