Veel gestelde vragen

Hoe schrijf ik me in / hoe weet ik of mijn kandidatuur aanvaard is?

U kunt zich/uw kind inschrijven door het formulier bij ‘inschrijving’ in te vullen en daar drie recente foto’s bij te voegen (niet ouder dan twee maanden).

Let wel op de grootte van de foto’s. Te zware foto’s (meer dan 1 MB) raken niet door het web!

Er wordt een venster afgebeeld met de bevestiging dat het formulier verzonden is, en een melding dat u binnen de acht dagen via mail een antwoord zult krijgen indien het antwoord positief is.

Indien u na acht dagen nog geen antwoord hebt gekregen, wil dat zeggen dat u helaas niet werd geselecteerd.

Wat is een goede foto (om je kandidatuur in te dienen of als update)?

De foto moet met een goed toestel genomen zijn, dus niet met een wegwerptoestel, een webcam of een telefoon (zelfs geen smartphone). U moet alleen op de foto staan (niet met vrienden tijdens een studentenfeestje of met de familie rond een verjaardagstaart).

U maakt best een foto met een lichte achtergrond. De foto moet frontaal genomen worden, ter hoogte van het model, (niet in kikkerperspectief), zonder accessoires die het gezicht verbergen (bril, muts,…) en met weinig make-up.

Kleurenfoto en zonder retouches.

Wat moet ik doen als ik ingeschreven ben ? Wanneer vinden de casting plaats?

U moet ervoor zorgen dat uw dossier up-to-date blijft. U moet ons dus alle fysieke veranderingen meedelen via mail (maten, kapsel …). Stuur ons in dat geval zo snel mogelijk foto’s en de nieuwe maten door. Op die manier kunnen we u regelmatig voorstellen aan onze klanten.

Als uw dossier na zes maanden niet correct of volledig is, heeft het agentschap het recht om uw inschrijving ongedaan te maken.

Voor de rest moet u geduldig wachten op een bericht van ons over eventuele projecten. We nemen contact met u op als we iets concreets kunnen voorstellen (casting – shooting – opnames …). We kunnen echter nooit op voorhand zeggen wanneer dat zal gebeuren. We kunnen u geen garantie bieden op werk, maar we doen ons best.

Hoe moet ik op een casting verschijnen?

Tenzij u specifieke richtlijnen hebt gekregen, kunt u zich best zo natuurlijk mogelijk gaan aanbieden, zonder juwelen, make-up of gel in het haar. De klant moet u op die manier zien, zodat hij weet wat hij op stilistisch vlak met u kan doen in zijn project.

Wat met de betaling

Het geld wordt overgeschreven als de klant betaald heeft. Dat is ten laatste drie maanden na de prestatie. Er is wel een verschil in tijd tussen de betaling voor de prestatie en die voor het beeldrecht. Wat dat recht betreft, moeten we wachten tot het product verdeeld wordt, zodat we zien of u duidelijk herkenbaar bent. Pas dan kan dat recht gefactureerd worden.