LoonaStar werd in 2000 opgericht en is een agentschap van beroeps- en amateuracteurs en reclamemodellen. LoonaStar biedt zijn diensten aan honderden klanten: fotografen, casting directors, regisseurs, productiebedrijven, tv-zenders, webdesigners, stylisten, adverteerders, reclamebureaus, modescholen, postorderbedrijven, webwinkels, ngo’s, ministeries ... Onze klanten komen vooral uit België en Frankrijk.
Ook jij bent van harte welkom!

Jean-François
MANAGING DIRECTOR

Het verhaal van LoonaStar

1982

Marie-France Gérin richt Ministar op, het eerste agentschap voor kindmodellen in België. We zijn er bijzonder trots op om het oudste agentschap van België te zijn. Op-en-top een familiebedrijf.

2010

Nieuwe directeur: Jean-François, de zoon van Marie-France, neemt de leiding over. In dit jaar waait er een frisse wind door het agentschap: onze acteurs/actrices en andere artiesten krijgen voor het eerst een hoofdrol in reclameshoots Zowel voor stills als voor video’s.

2022

LoonaStar sluit het jaar af met een recordomzet.

2000

Oprichting van LoonaStar, een nieuw agentschap voor onze Ministars die inmiddels jonge adolescenten zijn. Klanten schakelen hen zowel als figurant in als voor bijrollen.

2020

Het agentschap viert zijn 20e verjaardag en noteert meer dan 250 activiteiten per jaar, voor zowel opdrachten als royalty’s/beeldrechten.

2023

We kijken vol spanning uit naar nieuwe avonturen. En jij mag hier deel van uitmaken!

Onze waarden

Dienstverlening

Bij LoonaStar draait alles om jou. We willen jou begrijpen en een antwoord bieden op je vragen. Mensen vriendelijk en professioneel verder helpen, het zit onze medewerkers én al onze partners in het bloed.

Met een speciale IT-tool beheren we onze pool van modellen, artiesten en acteurs/actrices.

Zo kunnen we bij elke aanvraag snel een ideale kandidaat voorstellen. We vragen onze klanten steevast met wie ze graag samenwerken.

Vertrouwen

Bij LoonaStar houden we ons woord. We behartigen de belangen van onze partners, klanten, artiesten en collega’s.

Daarom zijn we duidelijk, eerlijk en niet bang om de waarheid te spreken.

Dankzij die ingesteldheid slaagt LoonaStar bij elke opdracht erin om het vertrouwen te winnen van iedereen die van een reclameproductie een succes maakt.

Betrokkenheid

LoonaStar is het zusterbedrijf van Ministar, het oudste agentschap voor modellen en acteurs/actrices van België. Bij Ministar, dat in 1982 is opgericht, stonden familiale waarden van bij het begin centraal: ouders en hun kinderen zijn de echte helden van ons agentschap.

Die betrokkenheid, waar we al meer dan 40 jaar op inzetten, gaven we vanzelfsprekend door aan LoonaStar, dat in 2000 het levenslicht zag. Bovendien is het agentschap een echt familiebedrijf waarin we de fakkel samen met onze waarden doorgeven aan de volgende generatie.

Die familiale sfeer merk je ook bij het team dat instaat voor de boekingen. Elke dag opnieuw zetten onze collega’s zich met veel enthousiasme in om je een topservice te bieden.

Onze expertise

Onze werking steunt op een duidelijke, gestructureerde communicatie, zonder omwegen. Alleen zo kunnen we perfect aanvoelen wat het doel is van de casting, shoot of andere aanvraag. We helpen je ook met zaken zoals arbeidsstatuut, vergoeding en fiscaliteit. Ons agentschap werkt daarom samen met juristen die gespecialiseerd zijn in arbeidsrecht en beeldrecht.

Soms beheren we ook de contracten van artiesten die via ons agentschap voor een productiehuis werken. In dit geval behartigen we de belangen van de artiest voor een minimale commissie.

Op zoek naar een sportieve kerel met rossig haar en een bril die vlekkeloos Mandarijn spreekt? Je vindt hem in onze talentenpool. Gaat hij in dialoog met een Fins ex-topmodel met een EHBO-diploma? We trekken naar Helsinki om haar voor jou te zoeken. Jij vraagt … en wij doen de rest.