Over ons

LoonaStar is een agentschap van beroeps- of amateuracteurs en reclamemodellen. Honderden klanten doen een beroep op LoonaStar: fotografen, castingdirecteurs, regisseurs, productiehuizen, televisiezenders, webdesigners, stilisten, adverteerders, reclamebureaus, naaischolen, ondernemingen voor verkoop op afstand, onlineshops, ngo's, ministeries ... Iedereen is welkom!
Jean-François Managing Director

Ons verhaal

 • 1982

  Marie-France Gérin richt het allereerste bureau voor kindermodellen in België op. Vandaag is Ministar dan ook het oudste modellenbureau op de Belgische markt. Zo veel jaar later houdt het bureau nog altijd vast aan zijn familiale karakter.

 • 2000

  Oprichting van LoonaStar. De nieuwe structuur richt zich op jonge (voormalige modellen van Ministar) en volwassen acteurs en modellen.

 • 2010

  Nieuwe directie: Jean-François, de zoon van Marie-France, neemt de fakkel over. In datzelfde jaar slaat het bureau een nieuwe weg in en ontwikkelt zijn afdeling acteurs en andere artiesten voor reclamecampagnes. En dit voor zowel foto- als filmopnames.

 • 2016

  Meer dan 250 activiteiten (prestaties of royalty's/beeldrechten) per jaar op de teller.

Onze visie

Bij LoonaStar maakt iedereen kans om te figureren in een reclame-, mode- of artistieke campagne. Geloof ons. Wij verzetten bergen om iedere artiest onder de aandacht te brengen bij onze klanten. Voor elk project streven we naar een zo eenvoudig mogelijke communicatie tussen alle partners, klanten, acteurs en modellen van LoonaStar. We gaan geen enkele uitdaging uit de weg en zoeken steevast naar de beste oplossing.

Onze diensten

Nood aan een grote, sportieve man met ros haar en een bril, die ook nog eens perfect Mandarijn spreekt? In ons bestand vindt u gegarandeerd een match! Moet deze kerel een dialoog voeren met een ex-topmodel uit Finland dat een EHBO-cursus heeft gevolgd? Wij gaan haar in Helsinki zoeken. U vraagt, wij draaien!
Onze volledige dynamiek is gebaseerd op een eerlijke, duidelijke en gestructureerde communicatie, zodat u precies weet wat er tijdens de castings, shootings en andere opdrachten van u verwacht wordt. Nog een sterke troef? We leggen u de verschillende statuten, verloningen en fiscale aspecten haarfijn uit. LoonaStar werkt hiervoor samen met de beste juristen op het vlak van arbeids- en beeldrecht.
We beheren soms de arbeidscontracten voor artiesten die rechtstreeks werken voor een productiehuis, dat op zijn beurt graag via een agentschap werkt. Uiteraard rekenen we in dit geval een kleinere commissie aan. We gaan ook op zoek naar honden, katten, auto's van een bepaald merk of met een bepaalde kleur ...